Podcast–serie: Mensenrechten in het hier en nu
Hoe kunnen we discriminatie voorkomen en zorgen dat iedereen mee kan doen? En: waar raken mensenrechten de dienstverlening van de gemeente? Tijdens de “Week van de Mensenrechten 2024” richtte Discriminatie.nl Den Haag zich op een aantal urgente thema’s: toegankelijkheid voor mensen met een beperking, lhbti+ acceptatie, en armoede. Dat doen zij onder andere met een speciale podcastserie.
Mensenrechten in het hier en nu: gesprekken over toegankelijkheid en armoede
‘Mensenrechten in het hier en nu’ is een tweedelige podcastserie van Discriminatie.nl Den Haag, in het kader van de ‘Week van de Rechten van de Mens’. Over mensenrechten en hun betekenis in het hier en nu, en dichtbij huis. Met de focus op armoede en toegankelijkheid voor mensen met een beperking.
Discriminatie.nl Den Haag is de Haagse antidiscriminatievoorziening (ADV). Carina van Eck, de directeur en de gemeentelijke ombudsman van Den Haag en Leidschendam-Voorburg, gaat telkens in gesprek over een maatschappelijk thema dat ze terugziet in de verhalen en levens van mensen die een melding maken.
Luister naar de verhalen van mensen die dagelijks tegen de beperkingen van systemen aanlopen, en hoor wat voor oplossingen zij nodig hebben. In gesprek met Hizir Cengiz, schrijver, podcast-host, en journalist – en Carina van Eck, Ombudsman voor Den Haag en Leidschendam-Voorburg, en bestuurder van Discriminatie.nl Den Haag.
Aflevering 1: Toegankelijkheid – Hoe inclusief is Den Haag?
Hizir Cengiz spreekt in deze aflevering met Carina van Eck (Discriminatie.nl), Sowyen Martina (ondernemer en ervaringsexpert) en Saskia Visser (Ieder(in)) over de impact van ontoegankelijkheid in de stad, de drempels om discriminatie te melden en of een ‘onbeperkt toegankelijke’ stad mogelijk is.
Aflevering 2: Armoede en dakloosheid – Wat werkt wel, en wat niet?
In deze aflevering spreekt Hizir Cengiz met Carina van Eck, directeur van Discriminatie.nl Den Haag én Gemeentelijke ombudsman, Renate Stüger, bedenker van stripheld Suriman en moeder die in armoede belandde, en Don Thode van Stichting Leergeld.
Beluister de podcast op jouw favoriete audio platform:
Ook problemen met de gemeente, jeugdzorg, of met discriminatie?
Heb je klachten over de gemeente of jeugdzorg en kom je er niet uit? Neem contact op met de Gemeentelijke ombudsman, Carina van Eck of de Jeugdombudsman. Heb je te maken met discriminatie of ben je er getuige van? Meld het wél, bij discriminatie.nl/DenHaag.
Neem contact op met de (Jeugd)ombudsman of Discriminatie.nl Den Haag
Loop je vast in je contact met of klacht bij de gemeente? Meld dit dan bij de gemeentelijke ombudsman. Ga naar ombudsman.denhaag.nl.
Loop je als jongere of als ouder/verzorger vast bij de gemeente? Heb je problemen in de jeugdhulp of kun je niet naar school? Dan kan je bij de Jeugdombudsman terecht. Ga naar jeugdombudsman.denhaag.nl.
Mailen
Met de (jeugd)ombudsman of voor een melding van discriminatie kan ook, via:
Bellen of langskomen
Je kunt ons ook telefonisch bereiken, via 070 – 752 8200 (iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur).
Liever langskomen? Er is iedere dinsdag een inloopspreekuur in een bibliotheek in Den Haag. Kijk op onze website voor de actuele tijden en locaties.
Meer informatie?
www.ombudsman.denhaag.nl
www.jeugdombudsman.denhaag.nl
www.discriminatie.nl/denhaag