Direct naar inhoud

Ons Jaarverslag met actuele feiten

Gepubliceerd op:

Een melder met een donkere huidskleur maakt verschillende incidenten mee in haar woon- omgeving. Zij heeft last van de buren. Die geven aan last te hebben van haar kinderen. Een buurman zegt dat haar kinderen apengeluiden maken. De melder vindt dit discriminerend. De woningbouw- vereniging doet in haar ogen niet genoeg aan de meldingen die zij hierover heeft gedaan.

Den Haag Meldt schrijft de woningbouwvereniging aan. De woningbouwvereniging geeft aan wat zij met de klachten heeft gedaan. Zij gaf aan niet te weten dat de melder discriminatoir is bejegend door de buurman. Als dit nog een keer gebeurt, wil zij graag dat de melder haar informeert. De melder is tevreden met deze reactie en de melding wordt afgesloten.

Wist je dat er bij Den Haag Meldt in 2017 in totaal 162 meldingen zijn binnen gekomen? Na ras zijn de in 2017 meest gemelde discriminatiegronden Handicap/chronische ziekte, en Geslacht. Lees meer over feiten en cijfers op het gebied van discriminatie in Den Haag in ons jaarverslag.

We hebben de klachten behandeld, geregistreerd, onderzocht en er voorlichting, projecten, beleid en advies over gegeven. Dit zullen wij ook dit jaar, in 2018, weer doen.

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen