Direct naar inhoud

Voorlichtingscampagne Den Haag Meldt Chinese gemeenschap

Gepubliceerd op:

De Chinese gemeenschap krijgt steeds meer te maken met discriminatie sinds de uitbraak van het coronavirus. Om deze gemeenschap in Den Haag te wijzen op het bestaan van Den Haag Meldt en de mogelijkheid dit soort discriminatie daar te melden is – op verzoek van en in samenwerking met Stichting New ChinaTown – een voorlichtingscampagne gestart. Want wanneer is iets discriminatie? Waarom zou je het melden bij Den Haag Meldt? En wat wordt er vervolgens mee gedaan?

Waarom is het een goed idee om te melden?

Wat kan ik melden?

Discriminatie kan voorkomen op allemaal gronden of manieren. Je kan gediscrimineerd worden vanwege bijvoorbeeld je geslacht, handicap, of seksuele geaardheid. Ook discriminatie vanwege afkomst is verboden. Alles wat te maken heeft met het coronavirus is discriminatie vanwege uiterlijk of afkomst.

Wat doet Den Haag Meldt met de melding?

– Gebeurt het in een bedrijf? Discriminatie Den Haag, voorheen Den Haag Meldt kan een brief sturen naar de winkel, het restaurant, de school, (sport)vereniging, overheidsgebouw, TV- of radiozender, of ander bedrijf (zwembad, kapper, makelaar etc.) Discriminatie Den Haag informeert het bedrijf over je klacht en vraagt om uitleg. Hopelijk kan het dan worden opgelost. Hierna kunnen wij eventueel een zaak indienen bij het College voor de Rechten van de Mens. Daarna is het nog mogelijk naar de rechter te gaan voor schadevergoeding.

– Als het gebeurt op straat, door een familielid, of op internet door een persoon, is het een zaak voor de politie. Dan kan Den Haag Meldt je advies geven en eventueel helpen aangifte te doen. Normaal kunnen wij meegaan bij het aangifte doen, maar dit is op dit moment niet mogelijk vanwege de coronavirusmaatregelen. Hierna kunnen we de aangifte volgen via onze contactpersonen bij de politie.

– Wij beginnen alleen een procedure als je dit wil, maar het hoeft niet. Je kan het ook alleen melden.

Poster

Deze informatie wordt middels onderstaande poster in verschillende winkels in het Haagse Chinatown verspreid:

Poster voorlichtingscampagne discriminatie Chinese gemeenschap

Video

Daarnaast is er een video gemaakt waarin het onderwerp wordt uitgelicht:


Bekijk op YouTube

Opent in een nieuw venster

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen