Direct naar inhoud

Webinar: institutionele vinkjes

Gepubliceerd op:

Op 23 maart organiseerde Den Haag Meldt het webinar institutionele vinkjes in samenwerking met Sahil Achahboun als onderdeel van de Week tegen Racisme.

Deze online sessie was speciaal voor professionals die werkzaam zijn in de publieke sector en was toegespitst op de uiteenlopende overheidsdiensten waar sprake is of kan zijn van alledaags- en/of institutioneel racisme.

Inclusie en diversiteit

De webinar bood inzage in termen als inclusie, diversiteit en verschillende uitsluitingsvormen zoals racisme en discriminatie. Tijdens de sessie werkten deelnemers toe naar gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid, om in je eigen werkend handelen bewuster te zijn van mogelijke uitsluitingsmechanismen.

Sahil Achahboun groeide op in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Als tiener sloot hij zich aan bij jongerenorganisaties die zich inzetten voor de leefbaarheid in de Schilderswijk. Na zijn studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, richtte hij in 2019 een eigen onderneming op. Daarbinnen stelt hij zijn kennis ten dienste aan organisaties die net als hij geloven in het omarmen en benutten van meerstemmigheid.

Deze webinar was onderdeel van de Week tegen Racisme, die vanaf 21 maart door verschillende antidiscriminatiebureaus in Nederland wordt georganiseerd. Lees meer over Den Haag Meldt, het antidiscriminatiebureau van de gemeente Den Haag.

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen