Direct naar inhoud

Discriminatie wordt vaak niet doorgegeven

Gepubliceerd op:

Discriminatie wordt door veel slachtoffers niet doorgegeven. Daar is de Bestuurder van Den Haag Meldt en Gemeentelijke Ombudsman Addie Stehouwer van overtuigd. ‘Mij maak je niet wijs dat discriminatie maar een keer per twee dagen voorkomt’, vertelt Addie aan journalist Ilah Rubio van het AD.

Volgens de Bestuurder van Den Haag Meldt denken sommige dat het toch niets uithaalt of hebben geen zin in een procedure. Anderen zijn bang voor consequenties op hun werk of school. ‘Het kan ook dat ze er zo aan gewend zijn geraakt, dat ze het niet meer onderkennen of denken: Dan kan ik het elke dag wel gaan melden. Elke dag is er wel iemand die mij zo behandelt.

Lees het hele interview met Addie Stehouwers in het Algemeen Dagblad:

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen