Direct naar inhoud

Anonieme meldingen nemen toe

Gepubliceerd op:

Momenteel is er bij Den Haag Meldt een toename te zien in het aantal anonieme meldingen. Natuurlijk zijn we blij dat mensen discriminatie bij ons melden, ook al is het anoniem, maar het zou beter zijn als er met naam gemeld wordt zodat wij meer kunnen doen.

Medewerkers van Den Haag Meldt kunnen een anonieme melding niet verder oppakken. Ze kunnen geen vragen stellen aan de melder. Het enige dat kan is de klacht registreren en meetellen in de jaarcijfers.

Het niet-anoniem melden betekent niet dat de naam van de melder openbaar wordt gemaakt. Melden bij ons is altijd vertrouwelijk. Maar wel dat we iets kunnen doen om de discriminatie te laten stoppen. Zoals bijvoorbeeld een hoor-wederhoor brief, helpen bij het doen van aangifte, of de melder helpen om de zaak voor het college voor de rechten van de mens te brengen. Deze stappen worden altijd gezet in overleg met de melder.

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen