Direct naar inhoud

Keti Koti/Kibra Kadena in ‘t Paard

Gepubliceerd op:

1 juli 2024 — Keti Koti / Kibra Kadena in ‘t Paard, in samenwerking met The Black Hague Experience en Kip Republic: Viering en Herdenking van de Afschaffing van de Trans-Atlantische Slavernij.

Discriminatie.nl Den Haag 't Paard Heri Heri For All Keti Koti 2024

Herdenking van de afschaffing van slavernij
Op 1 juli herdenken we in Nederland de afschaffing van de Trans-Atlantische slavernij in 1873. Deze dag markeert een belangrijk moment in onze gedeelde geschiedenis en biedt de kans om samen te komen en te reflecteren.

Vijfde editie Free Heri Heri For All
Dit jaar organiseert Creatief Productie Bureau KIP Republic, in samenwerking met diverse partners, de vijfde editie van Free Heri Heri For All. Dit evenement nodigt iedereen uit om op 1 juli het Surinaamse gerecht Heri Heri te eten als symbool van de afschaffing van de slavernij en ter viering van vrijheid.

Free Heri Heri/Keti Koti in Den Haag
Den Haag: The Black Hague Experience community deelt 400 maaltijden uit in samenwerking met poppodium PAARD. Tijdens het dag- en avondprogramma in het PAARD presenteren ruim 40 Haagse ondernemers en organisaties uit de Afro diaspora zich met muziek, dans, voordrachten en een mini-market.

Vanuit Discriminatie.nl Den Haag zijn wij ook aanwezig en staan we stil bij de betekenis van deze dag. Het letterlijk verbreken van de ketenen toen, heeft een betekenis die ook vandaag de dag niet vergeten mag worden. Wij blijven ons inzetten vóór gelijkheid en gelijke behandeling, en tegen denkbeelden van ongelijkheid en raciale discriminatie.

Meld het wél: Heb jij discriminatie ervaren of waargenomen? Meld het wél.
Samen kunnen we de ketenen van ongelijkheid blijven verbreken.

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen