Direct naar inhoud

Vier Keti Koti in de klas

Gepubliceerd op:

DEN HAAG – Op 1 juli is het weer zover, Keti Koti! Een dag waarop we stilstaan bij de afschaffing van de slavernij en vieren dat vanaf 1 juli 1863 de ketenen werden verbroken in Suriname en op Curacao, Aruba, Sint Maarten en Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). Discriminatie.nl Den Haag vindt dat Keti Koti, het verbreken van de ketenen, een betekenis heeft die ook vandaag niet vergeten mag worden. Daarom ontwikkelden we een gratis lesbrief waarmee dit onderwerp besproken kan worden met de allerkleinste schoolkinderen.

Ontdek belangrijke verhalen met de lesbrief

Ga met behulp van onze gratis lesbrief, samen met de kinderen in de klas, mee op proefavontuur. Ontdek belangrijke verhalen uit het verleden door je zintuigen te gebruiken en samen te horen, proeven, ruiken en te voelen! Onze lesbrief bevat vier keuzemodules waarmee je op een leuke en leerzame manier stil kunt staan bij Keti Koti:

1. Horen: Luister naar het verhaal van en maak kennis met de Boebalas 

2. Spiegelen: Waar komt de Boebalas vandaan? Ontdek op de wereldkaart waar Nederland, Suriname en de Antilliaanse eilanden liggen.

3. Proeven & ruiken: Organiseer een proefavontuur in de klas, zoals in het boek De Boebalas.

4. Benoemen: Hoe heet jij en wat betekent jouw naam?

Waarom Keti Koti

Het letterlijk verbreken van de ketenen toen heeft een betekenis die ook vandaag de dag niet vergeten mag worden. Ideeën van raciale ongelijkheid keurden de slavernij destijds goed. Veel mensen en organisaties zijn nog steeds bezig met het verbreken van ketenen door te vechten tegen denkbeelden van ongelijkheid. Ook Discriminatie.nl Den Haag zet zich hiervoor in. In de grondwet staat dat discriminatie en racisme verboden zijn. Als dit toch gebeurt, dan kun je dat bij ons, dé antidiscriminatievoorziening van Den Haag, melden.

Aanmelden voor de lesbrief

Wil jij dit belangrijke onderwerp bespreken in jouw klas? Klik op de onderstaande button om je aan te melden en de bijlage te lezen. Wij hopen hiermee inspiratie te geven om het gesprek in de klas aan te gaan!

Meld je hier aan om onze gratis lesbrief te ontvangen!

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen