Direct naar de content
Vrouw van kleur met de sleutel van haar nieuwe woning.

E-learning ‘eerlijk selecteren’ voor makelaars en verhuurders

Iedereen verdient een eerlijke kans op de woningmarkt. Toch leidt discriminatie in het selectieproces ertoe dat grote groepen woningzoekenden moeilijker of geen geschikte huisvesting kunnen vinden. Hoe kunnen verhuurders en makelaars zorgen voor een eerlijke selectie van kandidaten? Hiervoor is de e-learning ‘Discriminatie op de woningmarkt’ ontwikkeld door antidiscriminatiebureau RADAR in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Onbewuste vooroordelen 

Makelaars en verhuurders zijn op zoek naar een geschikte kandidaat voor hun huurwoning. In dit selectieproces kunnen onbewuste aannames en vooroordelen – waar ieder mens mee te maken heeft – een rol spelen. Door hier rekening mee te houden en meer bewustzijn te creëren, wordt de kans op discriminatie kleiner. Het resultaat is een eerlijker selectieproces, waarbij makelaars en verhuurders de vrijheid houden om zelf te bepalen met wie ze een (huur)overeenkomst willen sluiten.

Inhoud e-learning 

Deelnemers aan de e-learning krijgen een aantal casussen voorgelegd. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: discriminerende verzoeken van opdrachtgevers, advertentieteksten, welke informatie vraag je wel en niet op en wat betekent het als je een ‘klik’ voelt. 

Aan de slag

Met de link hieronder ga je naar de e-learning op de website van easygenerator.com. Het volgen van de module is kosteloos, wel wordt eenmalig gevraagd om je in te schrijven.