Direct naar inhoud

Podcasts

Diversiteit en inclusie

In het kader van Black Achievement Month spreken we met Rubina Boasman. Zij is een toegewijde docent die diversiteit en inclusie onderwijst. Voordat ze docent werd, was Rubina lange tijd maatschappelijk werker in Amsterdam Zuidoost, waar ze mensen door diepe dalen heeft bijgestaan. Haar onwankelbare zelfvertrouwen is inspirerend voor velen.

Luister naar haar verhaal en ontdek hoe ze anderen inspireert om te geloven in zichzelf en te streven naar een inclusievere samenleving. 

Host: Margriet Nti Mensah, onderzoeker en voorlichter bij Bureau gelijke behandeling Flevoland

Gast: Rubina Boasman, docent diversiteit en inclusie bij Inholland Den Haag

Onterecht in de cel….een verhaal over opkomen voor jezelf!

Ontdek het krachtige verhaal van Charonline Oosterling in onze Black Achievement Month podcast! Als slechts 15-jarig meisje belandde Charonline onterecht in de cel. Deze traumatische gebeurtenis veranderde haar leven voorgoed. Luister naar Charonline’s inspirerende reis, hoe ze haar leven heeft omgevormd en hoe ze anderen inspireert om voor zichzelf op te komen.

Host: Margriet Nti Mensah, onderzoeker en voorlichter bij Bureau gelijke behandeling Flevoland

Gast: Charonline Oosterling, consulent klachtbehandeling voor Discriminatie.nl Flevoland

Ook mijn Flevoland – Opvoeden en opgroeien in biculturele gezinnen

Derde aflevering in de serie ‘Ook mijn Flevoland’.

Vandaag bespreken we de opvoeding en het opgroeien in biculturele gezinnen. Aan het woord komen Fatima, moeder van een jong gezin met een Somalische achtergrond en Romeo, jongerenwerker in Almere die meer kan vertellen over zijn ervaringen hiermee uit de beroepspraktijk.

Niet alleen blijken onze gasten veel te kunnen vertellen over dit onderwerp, ook de medewerkers van Bureau Gelijke Behandeling zelf vertellen over hun persoonlijke ervaringen.

Host: Melisa Gonzalez, consulent klachtbehandeling voor Discriminatie.nl Flevoland

Gasten: Fatima, moeder van een jong gezin met een Somalische achtergrond; Romeo, al vele jaren jongerenwerker in Almere

Ook mijn Flevoland – Media, Beeldvorming en Islam

Tweede aflevering in de serie ‘Ook mijn Flevoland’ met verhalen uit de provincie van moslims en moslima’s. We bespreken de invloed van de media op het beeld dat bestaat over islamitische Flevolanders, hoe dit beeld wordt ervaren, waar het toe kan leiden en ook hoe het anders kan: “Er wordt meer over nagedacht en over gesproken, maar die bewustwording heeft nog niet echt geleid tot verandering in de praktijk, in de publicaties en beelden die we zien.”
“Voor de regionale media zou juist moeten gelden dat ze mensen uit de buurt benaderen. Ga er naartoe, ga het gesprek aan en gebruik eens een ander adressenbestand.”

Host: Marloes Huijsen, directeur van BGBF

Gast: Ewoud Butter zelfstandig onderzoeker, adviseur, toneelschrijver en oprichter van republiekallochtonië.nl; Arzu uit gemeente Dronten, docente op het MBO college Hilversum en Saffana uit Almere studente juridische dienstverlening.

Ook mijn Flevoland – Met wethouder Froukje de Jonge

Gasten: Wethouder Froukje de Jonge; Marloes Huijsen, directeur van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Wat denk jij dat de regionale media zou kunnen betekenen?

Onze 4 gasten vertellen over wat zij doen met en rond Coming Out Dag 2021.

Host: Marloes Huijsen, directeur van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Gasten: Jan van Casteren van Filmtheater Lelystad; Claire van Cineinclusief; Teunis van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en Suzanne van Winterpride Almere

In The Spotlights: De doorwerking van het slavernijverleden

Keti Koti is weer geweest. We hebben weer herdacht en gevierd. We hebben weer actie gevoerd om 1 juli een nationale feestdag te maken. Waarom is stilstaan bij onze slavernijgeschiedenis zo belangrijk? Onze 3 gasten nemen jullie mee in hun verhaal over hoe het slavernijverleden en racisme doorleeft in families, hun levens en dat van hun kinderen.

Host: Charonline Oosterling, consulent klachtbehandeling voor Discriminatie.nl Flevoland

Gasten: Anneke Dalger van stichting comité 30 juni-1 juli Almere; Magdalena Charlot voormalig maatschappelijk werker uit Lelystad; en Sharon Axwijk voormalig werkzaam voor Bureau Gelijke Behandeling Lelystad.

In de Spotlights: René, Diantha en Yuk-ha over discriminatie van Oost-Aziatische Nederlanders

In de media is steeds meer aandacht voor discriminatie van Zuid Oost-Aziatische Nederlanders. In deze podcast gaan we dieper in op vooroordelen en stereotypering, uitsluiting, naroepen en kinderliedjes, generatieverschillen en intersectionaliteit, omlijst door persoonlijke ervaringen van onze gasten.

Asian Raisins = een organisatie die zich inzet om vooroordelen met betrekking tot mensen met een Aziatische achtergrond weg te nemen.

KIS = Kennisplatform Integratie & Samenleving. René Broekroelofs is een van de onderzoekers van het onderzoek ‘De stilte voorbij. Verkenning over ervaring van discriminatie tijdens het COVID-19-virus onder Nederlanders met een Oost-Aziatische achtergrond’.

Hosts: Melisa Gonzalez, consulent klachtenbehandeling bij Discriminatie.nl Flevoland en Teunis Ruiten, preventiemedewerker bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Gasten: restaurant eigenaresse Yuk-ha Tang; Diantha Vreeken van Asian Raisins en René Broekroelofs van KIS

In de Spotlights: Jongeren van Challenge UP aan de slag voor gelijke behandeling

Norquensi, Fenna en Quincy zijn aangesloten bij Challenge Up, een initiatief van Welzijn Lelystad, waarbij jongeren zich inzetten voor maatschappelijke projecten. In deze podcast praten we samen met Denise (Challenge UP), Norquensi en Fenna over diversiteit, ongelijkheid, zichtbaar jezelf zijn en hoe we via blogs en gastlessen kunnen bijdragen aan een gelijkwaardiger Lelystad.

Host: Marloes Huijsen, directeur van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Gasten: Denise, Challenge Up; Fenna, Challenge Up; Norquensi, Challenge Up

In de Spotlights: Liefhebben in vrijheid!

De LHBTI+ gemeenschap heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de 2e wereldoorlog. Dodenherdenking. Een roze driehoek. Wie herdenken we hiermee? En waarom vinden we het belangrijk?

Hosts: Melisa Gonzalez, consulent klachtenbehandeling bij Discriminatie.nl/Flevoland en Teunis Ruiten, preventiemedewerker bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Gasten: Alfred de Jong, Bob Nijhuis en Vincent den Braven

In de Spotlights: Lyla van der Kaaden over opstapels overwinnen

In het kader van de internationale vrouwendag

Host: Marloes Huijsen, directeur van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en Melisa Gonzalez, consulent klachtbehandeling voor Discriminatie.nl Flevoland

Gast: Lyla van der Kaaden