Direct naar inhoud

Erkenning discriminatie toeslagenouder

Gepubliceerd op:

2 oktober 2023. Een inwoner van het Gooi is indirect gediscrimineerd op grond van ras door de Belastingdienst Toeslagen. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht vandaag geoordeeld. De uitspraak is het resultaat van een procedure bij het College, waarin het Meldpunt Discriminatie de persoon in kwestie heeft bijgestaan. Deze persoon is een van meerdere slachtoffers van de toeslagenaffaire die een klacht hebben ingediend bij het College.

twee handen houden envelop belastingdienst toeslagen vast

De Belastingdienst/Toeslagen heeft zich schuldig gemaakt aan indirecte discriminatie in de kinderopvangtoeslagaffaire. Dit blijkt uit de eerste drie zaken van zogenoemde ‘toeslagenouders’ die het College voor de Rechten van de Mens heeft onderzocht en getoetst aan de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB). Het oordeel luidt drie keer: verboden indirect onderscheid op grond van ras. Lees hier meer over de toelichting van het College bij de oordelen.

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen