Direct naar inhoud

Gastlessen basisonderwijs

Het antidiscriminatiebureau Gooi en Vechtstreek geeft sinds vele jaren gastlessen in het basisonderwijs in de gemeenten in de regio.

Wij komen graag bij jou op school om met leerlingen in gesprek te gaan over beeldvorming, vooroordelen, discriminatie, pesten en respectvol met elkaar om gaan.

Bij de gastlessen voor het basisonderwijs maken we gebruik van de “vooroordelenkoffer” van de Stichting Vredeseducatie. In deze les gaan leerlingen in tweetallen aan de slag met een “tafel tentoonstelling” van kleurrijke kartonnen kaarten. Op elke kaart staat een opdracht die hen op speelse wijze stil laat staan bij thema’s als vooroordelen, pesten, diversiteit, democratie en groepsdruk. De werkvorm lokt onderling dialoog uit, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn.

Doelgroep: groep 7 en 8

Duur: 75-90 min

We beginnen in het klaslokaal waar we met elkaar kennismaken en het spel wordt geïntroduceerd. Hierna gaan we het spel spelen, dat in een andere ruimte is opgesteld. We eindigen weer in het klaslokaal met een nagesprek en ruimte voor vragen.

Deel deze pagina