Direct naar inhoud

Discriminatie.nl
Groningen

Heb jij wel eens met discriminatie te maken? Meld het wél. Jouw ervaring telt. Wij luisteren naar jouw verhaal en helpen je. Je staat er niet alleen voor!

Wie zijn wij

Antidiscriminatiebureau Groningen is een toegewijd team van professionals dat zich inzet voor gelijke behandeling en het aanpakken van discriminatie op verschillende fronten. Met jarenlange ervaring staan we klaar om jouw verhaal te horen en je te ondersteunen bij het nemen van de nodige stappen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

 • Meldpunt Discriminatie: Maak gebruik van ons meldpunt om discriminatie-incidenten te rapporteren. Jouw melding is de eerste stap naar verandering.
 • Juridisch Advies: Onze experts bieden juridisch advies en begeleiding om je te helpen bij eventuele juridische stappen.
 • Ondersteuning en Begeleiding: We bieden emotionele ondersteuning en begeleiding gedurende het hele proces. Je staat er niet alleen voor.
 • Voorlichting en Bewustwording: Ontdek hier onze educatieve programma’s die gericht zijn op het vergroten van bewustwording en het creëren van een inclusievere samenleving.

Wij zijn er om jouw rechten te beschermen en om samen te streven naar een wereld zonder discriminatie. Samen kunnen we het verschil maken. Neem contact met ons op, meld incidenten, en laten we samen werken aan een rechtvaardige en gelijkwaardige samenleving.

Veelgestelde vragen

 • Wat is discriminatie nu eigenlijk?

  Kort gezegd is discriminatie het ongelijk behandelen van mensen op basis van persoonlijke kenmerken die er in die situatie niet toe doen. Discriminatie is verboden. Dat staat in artikel 1 van de grondwet.

  “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

 • Hoe kan ik een melding doen?

  Een melding doen van discriminatie kan op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is om het meldformulier in te vullen. Met je gegevens wordt altijd vertrouwelijk omgegaan. Andere manieren zijn:

  – bel ons op 050 5498702
  – stuur een mail naar [email protected]

Ben jij gediscrimineerd?

Of zag je het bij iemand anders? Meld het! Onze klachtbehandelaars zijn er voor jou. Samen zoeken we naar een oplossing.