Direct naar inhoud

Open Nacht Conferentie: Voor een veilig nachtleven in Leiden

Gepubliceerd op:

13:45 – 17:00 | Leidse Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, 2311 CS Leiden | Kosten: Gratis 

Dankzij horecagelegenheden is het nachtleven in Leiden een vrijplaats voor mensen waar ze zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen ontdekken. Desondanks kwam in de Leidse stadsenquête van 2023 naar voren dat van de mensen die zelf of iemand anders kennen die gediscrimineerd zijn, 32% daarvan discriminatie ervaart tijdens het uitgaan in Leiden. 

Stichting iDb organiseert op 20 maart de conferentie Open Nacht om samen met horecaondernemers en jongeren in gesprek te gaan. Hoe kan het nachtleven in Leiden een veilige vrijplaats worden voor iedereen? Hoe zorg je voor minder conflict en discussie bij de deur? 

Programma


De conferentie start met een introductievoorlichting door Ivy Foundation over sociale veiligheid in het nachtleven. Er worden ervaringen gedeeld, ingegaan op wat sociale veiligheid betekent en wat jij kan doen om deze sociale veiligheid te vergroten.


Vervolgens wordt er door Stichting iDb uitleg gegeven over discriminatie. Wat is discriminatie precies? En hoe verhoudt wetgeving over discriminatie zich tot deurbeleid van horecazaken? Samen bespreken we hoe duidelijk deurbeleid een veilige en fijne omgeving kan creëren voor bezoekers en personeel.


Tot slot wordt er besproken of de huidige werkwijze, kennis en regels voldoende houvast bieden om het nachtleven in Leiden een veilige vrijplaats te maken voor iedereen, of dat er meer aandacht moet worden besteed aan specifieke zaken. 

Voor wie: werknemers van horecazaken in Leiden en uitgaanspubliek van Leiden

Aanmelden: stuur een bericht via het contactformulier op www.leideninclusief.nl. Vermeld je naam en functie.

Deze Conferentie wordt georganiseerd door Stichting iDb.