Direct naar de content
Je ziet een jonge vrouw met een hoofddoek die een boek leest.

Islamitische vrouwen met hoofddoek vaker afgewezen voor baan.

Discriminatie heeft allerlei verschijningsvormen. Wanneer je kijkt naar de arbeidsmarkt, zien de ADB’s in de praktijk van de klachtbehandeling ervaren discriminatie op grond van geloof of herkomst veelal terug in sollicitatieprocedures. Bijvoorbeeld bij de vraag of een contract verlengd kan worden of bij procedures die tot promotie zouden kunnen leiden.

Moslima’s met een hijab worden vaker afgewezen bij sollicitaties, ook vaker dan islamitische vrouwen zonder hoofddoek. Dat blijkt uit onderzoek in Nederland, Duitsland en Spanje. Moslima’s met hoofddoek worden bij sollicitaties veel vaker afgewezen dan vrouwen zonder migratieachtergrond, maar ook vaker dan islamitische vrouwen die géén hoofddoek dragen. Dat geldt met name voor dienstverlenende functies met veel klantcontacten.

Dat blijkt uit een vergelijkende data-analyse in het tijdschrift European Sociological Review van onderzoek naar discriminatie op de arbeidsmarkt in drie Europese landen waaronder Nederland. De uitkomst suggereert dat het dragen van islamitische kleding zwaarder weegt bij discriminatie dan alleen een islamitische of migratie-achtergrond.

Bron: NRChttps://www.nrc.nl/nieuws/2022/07/25/met-hoofddoek-vaker-afgewezen-voor-baan-a4137314