Direct naar inhoud

Discriminatie.nl
Limburg

Heb jij wel eens met discriminatie te maken? Meld het wél. Jouw ervaring telt. Wij luisteren naar jouw verhaal en helpen je. Je staat er niet alleen voor!

Wie wij zijn

Discriminatie.nl Limburg voert voor bijna alle Limburgse gemeenten de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen uit. Dat betekent dat iedereen die in Limburg woont en zich gediscrimineerd voelt – op welke grond dan ook – zich bij ons kan melden. Alleen inwoners van Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar en Venray kunnen bij een ander meldpunt terecht. Informeer hiernaar bij je gemeente.

Wij luisteren naar je verhaal en bekijken samen wat we voor je kunnen betekenen. Daarbij kijken wij ook naar discriminatiewetgeving. Dat helpt om de aanpak van je zaak te bepalen. Lees alles over melden en onze werkwijze op Discriminatie.nl.

Bekijk op YouTube Opent in een nieuw venster
21 maart dag tegen racisme & discriminatie: als je je gediscrimineerd voelt, meld het!

Wat kunnen we voor jou betekenen

  • Meldpunt Discriminatie: Maak gebruik van ons meldpunt om discriminatie-incidenten te rapporteren. Jouw melding is de eerste stap naar verandering.
  • Juridisch Advies: Onze experts bieden juridisch advies en begeleiding om je te helpen bij eventuele juridische stappen.
  • Ondersteuning en Begeleiding: We bieden emotionele ondersteuning en begeleiding gedurende het hele proces. Je staat er niet alleen voor.
  • Voorlichting en Bewustwording: Het vóórkomen van discriminatie is belangrijk omdat het ons helpt om een eerlijke en gelijkwaardige samenleving te creëren. Door discriminatie te voorkomen, zorgen we ervoor dat iedereen gelijke kansen krijgt en met respect wordt behandeld, ongeacht hoe je eruit ziet, waar je in gelooft of wie je bent. Daarom geven wij ook (beleids)advies en verzorgen wij voorlichtingen.

Meld het wél

Ben je gediscrimineerd of zag je het bij iemand anders gebeuren? Meld het! Wij zijn er voor jou. Samen zoeken we naar een oplossing.