Direct naar inhoud

OV onbetrouwbaar voor mensen met beperking

Gepubliceerd op:

Provincie Utrecht – Belangenbehartiger Solgu maakt zich grote zorgen over het vervoer voor mensen met beperking. Volgens de organisatie is het ov voor hen onbetrouwbaar. Daardoor komen mensen in de problemen als ze op reis gaan. Bij mensen die het ov mijden ligt eenzaamheid op de loer, is de vrees.

Lang zoeken naar voorbeelden is niet nodig. Bas van den Dikkenberg reed dit weekend in zijn scootmobiel met zijn laatste restje zuurstof van Breukelen naar zijn woonplaats Houten. De taxi die de NS voor hem zou regelen kon er namelijk pas zo laat zijn dat zijn beperkte zuurstofvoorraad op dreigde te raken.

Ook de gehandicapte Annemarie Kol had ongeveer twee maanden geleden een vervelende ervaring. Zij kwam ’s nachts vast te zitten op station Houten Castellum omdat de lift het niet deed.

Deel deze pagina