Direct naar inhoud

Over
antidiscriminatiebureau
Drenthe

Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting. We vinden het belangrijk dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en gelijke kansen krijgt in de samenleving. Daar zetten we ons elke dag voor in, samen met betrokken vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, overheid en bedrijfsleven. Samen maken we het verschil.

Doen waar we goed in zijn

Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam zet zich op verschillende manieren in om gelijke behandeling te bevorderen en discriminatie te bestrijden. Dat doen we door:

Rechtvaardigdichtbij en vooruitstrevend zijn onze kernwaarden. Lees ook onze missie en visie.

Werkgebied

Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam is werkzaam voor 50 grote en kleinere gemeenten met in totaal 3,2 miljoen inwoners. Voor de gemeenten in het werkgebied vervult Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam de wettelijke taak van onafhankelijke antidiscriminatievoorziening. Inwoners van aangesloten gemeenten kunnen bij Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam terecht voor advies en ondersteuning als zij discriminatie ervaren.

Organisatie & bestuur

Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam maakt onderdeel uit van de holding Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam Inc. De raad van toezicht (rvt) van Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam Inc. houdt toezicht op het beleid van de door de raad benoemde raad van bestuur (rvb) en staat deze bij met advies.

ANBI-status

Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam is door de belastingdienst aangewezen als ANBI, een algemeen nut beogende instelling. Giften aan Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam zijn giften gedaan aan goededoelinstellingen en aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

De jaarrekeningen, het overzicht van onze activiteiten en andere gegevens met betrekking tot de ANBI-status kun je vinden op onze ANBI-pagina.

Voor gemeenten

Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam voert voor gemeenten de wettelijke taak uit van antidiscriminatievoorziening. Alle informatie die een ambtenaar of bestuurder van een gemeente nodig heeft voor het beheer van een antidiscriminatiedossier is te vinden op onze pagina Antidiscriminatiebeleid gemeenten.

Werken bij Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam

Ben jij een kei in je vakgebied? Wil je je inzetten voor gelijke behandeling en het bestrijding van discriminatie? Voel je je thuis in een multidisciplinair team met betrokken professionals? Dan is werken of stage lopen bij Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam misschien iets voor jou. Ga naar de pagina werken bij Antidiscriminatibureau Regio Rotterdam voor meer informatie.

Klachtenregeling

Wij willen graag dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daar zetten wij ons voor in. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Wat je in dat geval kunt doen, lees je in onze klachtenregeling.

Overige gegevens

Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 41128222