Direct naar inhoud

Discriminatie.nl
Noord-Holland
Noord

Heb jij wel eens met discriminatie te maken? Meld het wél. Jouw ervaring telt. Wij luisteren naar jouw verhaal en helpen je. Je staat er niet alleen voor!

Wie zijn wij

Discriminatie.nl Noord-Holland Noord zet zich in voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. Alle inwoners van Noord-Holland Noord kunnen bij ons terecht voor ondersteuning bij het ervaren van discriminatie en voor vragen of informatie. Met deskundigheid staan we klaar om jouw verhaal te horen en je te ondersteunen bij het nemen van stappen om discriminatie tegen te gaan.

We geven ook voorlichting, bijvoorbeeld op scholen of trainingen aan professionals, we organiseren projecten, doen onderzoek en geven advies.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Wij zijn er om jouw rechten te beschermen en om samen te streven naar een wereld zonder discriminatie. Samen kunnen we het verschil maken. Neem contact met ons op, meld incidenten, en laten we samen werken aan een rechtvaardige en gelijkwaardige samenleving.

In Noord-Holland Noord werken we in de volgende gemeentes: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Dijk en Waard, Enkhuizen, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Schagen, StedeBroec en Texel

Voorlichting en trainingen

Projecten

Nieuws

Ben jij gediscrimineerd?

Of zag je het bij iemand anders? Meld het! Onze klachtbehandelaars zijn er voor jou. Samen zoeken we naar een oplossing.

Veelgestelde vragen

  • Wat is discriminatie nu eigenlijk?

  • Leiden alle ervaringen met discriminatie tot een melding of klacht?

    Nee. Niet iedereen die met discriminatie wordt geconfronteerd zal hier melding van maken. Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom iemand niet aan de bel trekt bij ons.

    Om te beginnen verschillen mensen in hun reactie op discriminatie: de een wuift een incident weg als onbelangrijk, de ander spreekt iemand er direct op aan, weer een ander trekt zich terug in de eigen groep om zichzelf tegen discriminatie te beschermen. Een tweede reden kan zijn dat mensen zichzelf niet als slachtoffer willen zien, wat volgens hen wel gebeurt bij een melding. Een derde reden is dat mensen bang kunnen zijn om een melding te maken: ze hebben bijvoorbeeld in het dagelijks leven veel te maken met de veroorzaker (denk aan een buurman of collega) of zijn van de veroorzaker afhankelijk (zoals een onderwijzer of werkgever). Maar wat ook een hele belangrijke reden is, is dat het in veel gevallen moeilijk is om discriminatie te herkennen, laat staan te bewijzen.

  • Hoe kan ik een melding doen?

    Een melding doen van discriminatie kan op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is om het meldformulier in te vullen. Met je gegevens wordt altijd vertrouwelijk omgegaan.