Direct naar inhoud

Magazine Bitterzoet

Gepubliceerd op:

Naar aanleiding van het nationale herdenkingsjaar 150 jaar slavernijverleden en de tentoonstelling Plantage Alkmaar hebben Stedelijk Museum Alkmaar en Discriminatie.nl Noord-Holland Noord de handen ineen geslagen en samen een magazine gemaakt. Er wordt meer aandacht besteed aan het slavernijverleden en de impact hiervan op het heden. Ook deze regio was betrokken bij de slavenhandel en slavernij. Gemeenten en culturele instellingen in Noord-Holland Noord, zoals musea, verkennen dit onderwerp.

Frederique Janss, directeur Discriminatie.nl NHN zegt hierover: “Eindelijk is er meer aandacht voor ons koloniale verleden, voor slavernij en de link met hedendaags racisme. Maar kennis en bewustwording moeten nog gevoed worden. Met dit magazine willen we daar een bijdrage aan leveren.”

Het gratis lesmagazine Bitterzoet adviseert over het bespreken van het slavernijverleden van Nederland in de klas. De speciale uitgave is na te bestellen voor docenten (PO, VO en MBO) uit de regio via [email protected].

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen