Direct naar inhoud

Iftar voor verbinding

Gepubliceerd op:

Op 14 maart organiseerden wij samen met Moskee Al Mohsinien en MET Dijk en Waard een iftar om samen in verbinding te gaan.

In Nederland wonen ongeveer 1 miljoen moslims. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de moslims discriminatie ervaart. Wij gaan ervan uit dat dit voortkomt uit onwetendheid. En dat men handelt naar een bepaald beeld dat is ontstaan. Aan dit beeld wilden wij graag wat doen.

We namen de vooroordelen weg door elkaar te leren kennen tijdens de iftar, op 14 maart. Meer dan 100 moslims en niet moslims zaten met elkaar aan tafel en gingen in dialoog. Laten we de kracht zien van onze multiculturele samenleving en de verhalen blijven delen.

Een samenwerking tussen: Gemeente Dijk en Waard, Moskee Al Mohsinien, MET Dijk en Waard, Yassir Houtch, Nadia Benali en Discriminatie.nl NHN

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen