Direct naar inhoud

Dag tegen racisme en discriminatie

Gepubliceerd op:

“Als we ons kunnen verplaatsen in de ander en elkaars verhalen kunnen delen, pas dan ontstaat er empathie, begrip en verbinding.” Deze woorden deelden de bezoekers op 21 maart, de dag tegen discriminatie en racisme in Bibliotheek Kennemerwaard.

Ook mijn plek en Discriminatie.nl Noord Holland Noord stimuleerden een gesprek over vooroordelen en discriminatie aan de hand van documentaire Reverse. In deze documentaire is alles omgedraaid, waardoor de kijker zich makkelijker kan identificeren in een bepaalde situatie.

Ook gisteravond bleek weer hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te blijven. En ervoor te zorgen dat we alle mensen blijven betrekken bij dit gesprek. Samen kunnen we bruggen bouwen en de kracht van onze samenleving zien.

Met dank aan: Gregory D. Chong, Maque Touray, Carina Fernandes, Chris Vijn, Frederique Janss, Marja, Arie en Gemeente Alkmaar

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen