Direct naar inhoud

Samen voor Vrede. Nu!

Gepubliceerd op:

Dit jaar is het Vredesweekthema ‘Samen voor Vrede. Nu!’. In een tijd waar de berichten over oorlog in het buitenland weer bovenaan de nieuwspagina’s staan en ook in Nederland de onvrede en onverdraagzaamheid toeneemt, is het belangrijk om door het hele land een licht
te schijnen op de urgentie en het belang van vredeswerk.

Inclusieve en blijvende vrede vraagt meer, het is daarom ook onze taak om nu na te denken over de toekomst en de grote vragen. Hoe komen we tot nieuwe perspectieven op blijvende vrede in Israël en Palestina, en breder: in het Midden-Oosten? Wat is de invloed van klimaatverandering op conflicten overal ter wereld? Hoe bestrijden we polarisatie en onvrede in ons eigen land?

Samen met Ambassades van Vrede, met burgers en partnerorganisaties willen we in de Vredesweek 2024 in gesprek over die vragen. Vragen over wat we op dit moment kunnen en moeten doen voor vrede, nu en in de toekomst. Gemakkelijk zal dat niet zijn, maar
noodzakelijk is het wel. Wanneer de samenleving de hoop dreigt te verliezen, willen wij een krachtig en eensgezind geluid laten horen. Met allen die de wens tot vrede delen, zeggen we: Samen voor Vrede. Nu!

Voor het hele programma, houdt de website in de gaten vredesweek.nl

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen