Direct naar inhoud

19 maart: Werkconferentie De Melder Centraal

Gepubliceerd op:

Graag nodigen wij u uit voor onze werkconferentie ‘De Melder Centraal’, op 19 maart 2024 in Paushuize – Kromme Nieuwegracht 49, 3512 HE Utrecht, ter gelegenheid van ons 15 jarig jubileum.

Tijdens de werkconferentie ‘De Melder Centraal’ op 19 maart 2024 kijken we samen met u terug op 15 jaar werken aan gelijke behandeling in de provincie Utrecht en stellen we de ervaringen van inwoners van de provincie Utrecht centraal. We vieren de successen, vertalen samen met u de ervaringen van melders in een drietal interactieve pitch workshops naar concrete actie en lanceren we onze nieuwe antidiscriminatiecampagne ‘De Melder Centraal!’

Voor volledig programma & aanmelding zie: https://art1middennederland.nl/meldercentraal/

15 jaar geleden werd antidiscriminatievoorziening Art.1 Midden Nederland opgericht om inwoners, gemeenten en organisaties in de provincie Utrecht te ondersteunen conform de wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (wga) met informatievoorziening en registratie van meldingen van ervaren uitsluiting. Sinds 1 januari dit jaar treedt Art.1 Midden Nederland, als onderdeel van het landelijk meldpunt Discriminatie.nl, naar buiten als Discriminatie.nl Provincie Utrecht. Bundeling van krachten en een centraal landelijke meldpunt voor het melden van discriminatie, gecombineerd met daadkrachtige regionale ondersteuning van de melders, versterkt de strijd tegen discriminatie en uitsluiting. Samenwerken aan een maatschappij waarin iedereen – ongeacht ras, herkomst, geloof, geslacht, beperking, leeftijd, gender of politieke oriëntatie – gelijk en met respect wordt behandeld, staat nog immer onverminderd centraal. Een daadkrachtige bestrijding van discriminatie, racisme en uitsluiting is anno 2024 noodzakelijker dan ooit.

Programma Werksymposium De Melder Centraal

13.45u – 14.00u Inloop & Ontvangst
14.05u – 14.10u Inleiding door Rahma El Hannoufi, dagvoorzitter
14.15u – 14.20u Welkomswoord Bestuur Art.1MN
14.25u – 14.30u Jubileumfilm 15 jaar Art1MN
14.35u – 14.45u  Opening werkconferentie

15.00 – 16.40 Carrousel van drie interactieve pitch workshops
Elke pitch workshop duurt ca 30 minuten en wordt in een carrousel herhaald. 

16.45u Lancering nieuwe Antidiscriminatie campagne ‘De Melder Centraal
17.00u Afsluiting met aansluitend feestelijke borrel

Uw aanwezigheid en actieve bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Reserveer daarom alvast de middag van 19 maart in uw agenda

Deel deze pagina