Direct naar de content
Je ziet het logo van Discriminatie.nl

Reactie Discriminatie.nl op de ontwikkelingen bij het College voor de Rechten van de Mens

De afgelopen tijd is het College voor de Rechten van de Mens meermaals op een vervelende manier in het nieuws geweest. Zo hebben vier van de acht collegeleden melding gedaan van intimidatie en discriminatie, moeten twee van deze vier collegeleden gedwongen vertrekken en is de voorzitter van de Raad van Advies afgetreden. Een vervelende en lastige situatie bij een voor ons waardevolle partner, waar we altijd prettig mee samenwerken. We zijn dan ook benieuwd naar de bevindingen van de door de minister ingestelde commissie.

Ook Discriminatie.nl en de aangesloten ADV’s hebben deze ontwikkelingen via de media te horen gekregen, en betreuren de gang van zaken. Omdat wij namens onze cliënten regelmatig zaken voorleggen aan het College, blijft Discriminatie.nl de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zal men contact blijven houden met het College voor de Rechten van de Mens. Niet alleen omdat we regelmatig namens melders van discriminatie zaken voorleggen aan het College, maar ook omdat we elkaar nodig hebben bij het bestrijden en voorkomen van discriminatie.

Stefano Frans, voorzitter van Discriminatie.nl, vertelt: ‘’Natuurlijk bestaan er bij ons zorgen over de tijdige en adequate behandeling van discriminatieklachten. Het College voor de Rechten van de Mens is een belangrijke partner van ons. Voor mensen die met discriminatie te maken hebben gehad hopen we daarom dat deze zaak zo goed en snel mogelijk wordt afgerond. Gelukkig heeft het College ons laten weten dat er voor de komende maanden normale hoeveelheden zittingen ingepland staan, waarvoor zij genoeg collegeleden hebben. Desalniettemin kent deze zaak enkel verliezers. Ook voor alle betrokkenen hopen we dat alles op een zo goed mogelijk manier zal worden afgerond!’’