Direct naar de content
Op de foto staat een oude, gerimpelde man. Hij draagt een gehoorapparaat.

Meld discriminatie

Waarom melden?

Je voelt je gediscrimineerd. Of je ziet dat een ander gediscrimineerd wordt. Wat doe je dan? Je kunt het negeren. Maar voelt dat écht goed?

Voor jezelf:  Je krijgt de gelegenheid om je verhaal te vertellen. Ook geven we je advies over vervolgstappen en als het nodig is ondersteunen we je bij procedures. Jij bepaalt altijd welke stappen worden genomen. Misschien wil je alleen je verhaal delen. Dat kan ook.

Voor een ander: Met jouw melding kunnen we aandacht vragen voor het bestrijden van discriminatie. Meldingen geven informatie om de goede maatregelen te nemen. Zo draag je eraan bij dat anderen niet hetzelfde overkomt. Samen maken we het verschil.

Wat kun je melden? Wij nemen discriminatie altijd serieus. Je kunt elk incident melden waarbij je denkt dat er sprake is van discriminatie. Bijvoorbeeld als je geen baan of stageplek krijgt vanwege je afkomst, als je uitgescholden wordt vanwege je seksuele gerichtheid, als je niet een winkel binnen kunt vanwege een beperking, als je geweigerd wordt bij een club vanwege je huidskleur, enzovoort. Ook als je niet zeker weet of het discriminatie was, kun je een melding maken. Wij luisteren naar je en helpen je verder.

Hoe kun je melden?

Op de foto staat een jonge vrouw die bezig is op haar mobiele telefoon.

Melden en dan?

Melden: je meldt discriminatie via e-mail, website, telefoon of bij een van de bureaus.
Contact: we nemen contact met je op om je melding te bespreken.
Intakegesprek: bij een vermoeden van discriminatie nodigen we je uit voor een gesprek. Dat kan bij ons op kantoor, maar ook telefonisch of op een geschikte locatie bij jou in de buurt.
Onderzoek: we onderzoeken je klacht en bespreken met je hoe we verder kunnen gaan.
Vervolgstappen: we bespreken de mogelijke vervolgstappen. Dat kan onder meer een bemiddelend gesprek, een advies over juridische mogelijkheden of een aangifte bij de politie zijn. Soms zijn er geen vervolgstappen mogelijk, maar we informeren en adviseren je altijd!

Goed om te weten

  • Onze dienstverlening is gratis.
  • We ondernemen geen actie zonder jouw toestemming.
  • Melden kan ook als je ziet dat iemand anders wordt gediscrimineerd.
  • Anoniem melden is ook mogelijk.
  • Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.
Op de foto staat een vrouw die aan het werk is in een fabriek.