Direct naar inhoud

Brugklassers Calvijn College maken Wereldreis door Goes

Gepubliceerd op:

ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB), organiseert op 26,27 en 28 maart in opdracht van de Gemeente Goes een ‘wereldreis’ in de eigen stad voor ruim 150 brugklassers van Het Calvijn College. Met deze Wereldreis ervaren de leerlingen dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld door thuis anders te leven en anders te consumeren.

Jongeren kunnen in hun eigen stad het verschil maken voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Dat is de boodschap van de Wereldreis door Goes. ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB), organiseert in opdracht van de Gemeente Goes deze ‘wereldreis’ voor ruim 150 brugklassers van Het Calvijn College op 26, 27 en 28 maart 2024. Met deze Wereldreis ervaren de leerlingen dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld door thuis anders te leven en anders te consumeren.

Wereldbol op tafel in bibliotheek

Thema’s wereldreis

De leerlingen verkennen samen hun stad met een mondiale blik. De ZB stimuleert met het concept ‘Wereldreis door Goes’ wereldburgerschap onder jongeren, aan de hand van het gedachtegoed: denk mondiaal, handel lokaal. Met de Wereldreis door Goes richt de ZB zich op thema’s als wereldburgerschap, internationale samenwerking, migratie en duurzaamheid. Deze onderwerpen worden belicht vanuit het concrete werkveld van maatschappelijke organisaties of bedrijven in de gemeente.

Wereldreis door Goes

De Wereldreis door Goes leidt leerlingen langs organisaties en bedrijven die vanuit Goes bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Bij Vluchtelingenwerk leren de leerlingen over de opvang van vluchtelingen en Amnesty International informeert hen over de geboden steun aan politieke gevangen. De jongeren maken kennis met de Ruilwinkel Goes en met het Stadsarchief. Ook brengen de leerlingen een bezoekje aan ons bureau van Discriminatie.nl Zeeland (vroeger ADB Zeeland), Het Leger des Heils, Galerie Atelier De Kaai, de Betho, de Stadstuin, Buurthuis de Pit en Voedselbank de Bevelanden. Hannah Meerhof (hetwerknet.nl) verzorgt een workshop over zero waste. Theo van Teijlingen vertelt namens De Figurant over steun aan een project in Oeganda. Bij Poppe Installatietechniek zien en leren ze over mogelijke nieuwe technieken voor warmte en elektriciteit thuis.

De Wereldreis Goes wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goes en Het Calvijn College.

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen