Direct naar inhoud

Discriminatie.nl
Zeeland

Het meldpunt voor alle dertien gemeenten in Zeeland. Iedereen kan bij ons terecht voor steun en advies bij alle vormen van discriminatie en ongelijke behandeling.

Wie zijn wij

Discriminatie.nl Zeeland (voorheen Anti Discriminatie Bureau Zeeland) is de antidiscriminatievoorziening voor alle dertien gemeenten in Zeeland: Borsele, Goes, Kapelle, Noord Beveland, Reimerswaal, Veere, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Tholen, Schouwen Duiveland, Sluis en Hulst.

Wij zijn een onafhankelijke organisatie die werkt aan het voorkomen en bestrijden van discriminatie, bijvoorbeeld op grond van geslacht, afkomst, leeftijd, handicap, seksuele gerichtheid etc. Iedereen kan bij ons terecht voor steun en advies bij alle vormen van discriminatie en ongelijke behandeling.

We behandelen en registreren individuele klachten, doen onderzoek, organiseren preventieve projecten, geven voorlichting en adviseren organisaties en overheden op het gebied van antidiscriminatiebeleid en gelijke behandeling. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Waarvoor kun je bij ons terecht?

  • Meldpunt Discriminatie: Maak gebruik van ons meldpunt om discriminatie-incidenten te rapporteren. Jouw melding is de eerste stap naar verandering. We bieden emotionele ondersteuning en begeleiding gedurende het hele proces. Je staat er niet alleen voor.
  • Preventie: Door discriminatie te voorkomen, zorgen we ervoor dat iedereen gelijke kansen krijgt en met respect wordt behandeld, ongeacht hoe je eruit ziet, waar je in gelooft of wie je bent. In Zeeland verzorgen we voorlichting over discriminatie op scholen en bij organisaties. Daarnaast werken we aan projecten met verschillende aandachtsgebieden zoals LHBTI en de arbeidsmarkt.

Ben jij gediscrimineerd?

Of zag je het bij iemand anders? Meld het! Onze klachtbehandelaars zijn er voor jou. Samen zoeken we naar een oplossing.