Direct naar inhoud

Over
Discriminatie.nl
Zeeland

Discriminatie.nl Zeeland (voorheen Anti Discriminatie Bureau Zeeland) is de antidiscriminatievoorziening voor alle dertien gemeenten in Zeeland: Borsele, Goes, Kapelle, Noord Beveland, Reimerswaal, Veere, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Tholen, Schouwen Duiveland, Sluis en Hulst.

Wij zijn een onafhankelijke organisatie die werkt aan het voorkomen en bestrijden van discriminatie, bijvoorbeeld op grond van geslacht, afkomst, leeftijd, handicap, seksuele gerichtheid etc. Iedereen kan bij ons terecht voor steun en advies bij alle vormen van discriminatie en ongelijke behandeling.

We behandelen en registreren individuele klachten, doen onderzoek, organiseren preventieve projecten, geven voorlichting en adviseren organisaties en overheden op het gebied van antidiscriminatiebeleid en gelijke behandeling. Hoe wij de meldingen behandelen lees je op de pagina behandeling melding.

Ons werk

Discriminatie.nl Zeeland zet zich op verschillende manieren in om gelijke behandeling te bevorderen en discriminatie te bestrijden. Dat doen we door:

Organisatie

Discriminatie.nl Zeeland valt organisatorisch onder SWVO. We werken voor de dertien Zeeuwse gemeenten in hetzelfde kantoor als CZW Bureau.

Klachtenregeling

Wij willen graag dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daar zetten wij ons voor in. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Wat je in dat geval kunt doen, lees je in onze klachtenregeling.