Direct naar inhoud

Projecten
en
voorlichting

Wij bieden verschillende activiteiten aan voor scholen en organisaties. Naast ons activiteitenaanbod organiseren wij ook evenementen en acties in Zeeland op het gebied van inclusie en het tegengaan van discriminatie. Op de website van Zeeland Inclusief lees je meer over alle activiteiten die wijzelf en partners organiseren in Zeeland.

Advies op maat


Discriminatie.nl Zeeland kan op verzoek overheid en bedrijfsleven adviseren over het formuleren en uitvoeren van antidiscriminatiebeleid. Wij zijn op de hoogte van landelijke ontwikkelingen, goede praktijkvoorbeelden en lokale signalen van discriminatie. Graag gaan wij per organisatie in gesprek om maatwerk te bieden.

Projecten

In Zeeland werken we aan verschillende projecten. Wij lichten twee lopende projecten uit voor LHBTI en de arbeidsmarkt. Heb je ideeën of wil je met ons meedenken? Bel: 0113 – 39 71 71 of mail ons: [email protected]

Het onderwerp ‘LHBTI’ (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, en Transgender en Intersekse personen) heeft momenteel extra aandacht bij Discriminatie.nl Zeeland, door de uitvoering van het project ‘LHBTI’. De afgelopen jaren heeft ook het thema ‘Diversiteit op de Arbeidsmarkt’ in de schijnwerper gestaan onder het project ‘Diversiteit Loont!’. 

Voorlichting

We bieden gastlessen en trainingen aan scholen (primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo) en aan organisaties. Het doel van de gastlessen is mensen aan het te denken zetten over discriminatie en vooroordelen. Door onze gastlessen leer je discriminatie te herkennen en krijg je handvatten hoe je bij discriminatie kunt handelen. Het primaire doel van het project is het verminderen van racisme en discriminatie en het vergroten van tolerantie onder de Zeeuwse bevolking.

In ons gastlessen- en training aanbod lees je meer over wat wij kunnen verzorgen.

Een lijst met artikelen

Deel deze pagina